Stap 2: aanmelden

Hebt u een basisschool gekozen? Dan kunt u uw kind aanmelden. Doe dit in het kwartaal waarin uw kind 3 jaar wordt. U kunt uw kind aanmelden op elke basisschool in Utrecht. Geef meerdere scholen op. De kans is dan groter dat uw kind op 1 van deze scholen komt.

Altijd aanmelden

Is uw kind geboren na 1 oktober 2018? Meld uw kind dan altijd aan via het aanmeldformulier. Oók als u uw kind al eerder rechtstreeks bij de school hebt aangemeld.

Oudere broer of zus? Ook dan aanmelden

Heeft uw kind al een oudere boer of zus op de school van uw keuze? Meld ook dan uw jongere kind aan in het kwartaal dat hij/zij 3 jaar wordt. Alleen dan weet u zeker dat de school plaats heeft voor uw kind.

Belangrijke punten

• Aanmelden kan in het hele kwartaal waarin uw kind 3 jaar wordt. Het maakt niet uit of u vroeger of later in het kwartaal uw kind aanmeldt.
  • De school van uw 1e voorkeur zet u op nummer 1. De school die u daarna kiest op nummer 2 en zo verder. Tip: geef minimaal 3 scholen op. Verwacht de school van uw 1e voorkeur meer aanmeldingen dan plekken, geef dan minimaal 5 scholen op. Meldt u een broertje of zusje aan? Dan is 1 voorkeur opgeven voldoende.
  • Aanmelden via deze site kan niet als u kiest voor: een school buiten Utrecht, de Vrije School Utrecht, de internationale school of de Happy Kids school. Kiest u voor 1 van deze scholen? Neem dan contact op met de basisschool zelf. De school vertelt u hoe u uw kind kunt aanmelden.
  • Kinderen van buiten Utrecht kunnen zich hier ook aanmelden voor een school in Utrecht.
  • Er zijn een aantal voorrangregels die gelden bij het verdelen van de plaatsen. Kijk goed op welke school uw kind voorrang heeft. Meer over de voorrangregels leest u in stap 3
  • Controleer de gegevens in uw aanmelding goed. Wilt u nog iets aanpassen? Tot de laatste dag van het kwartaal kunt u eenmalig opnieuw een aanmeldformulier invullen. De gemeente Utrecht stuurt u 2 weken na het sluiten van de aanmeldperiode een e-mail. Hierin staat welke school plek heeft voor uw kind en hoe u zich kunt inschrijven.

Formulier aanmelden basischool

Aanmelden basisschool

Wanneer uw kind aanmelden?

Geboortedatum van uw kindAanmeldperiode
1 oktober 2018 t/m 31 december 20181 oktober t/m 31 december 2021
1 januari 2019 t/m 31 maart 20191 januari t/m 31 maart 2022
1 april 2019 t/m 30 juni 20191 april t/m 30 juni 2022
1 juli 2019 t/m 30 sept 20191 juli t/m 30 september 2022

Een voorbeeld: uw kind wordt op 2 februari 3 jaar oud. U kunt uw kind dan het hele kwartaal aanmelden. Het kwartaal loopt van 1 januari t/m 31 maart.

Bent u te laat met aanmelden?

Is het kwartaal waarin uw kind 3 is geworden voorbij en heeft u uw kind nog niet aangemeld? En is uw kind nog geen 4 jaar? U kunt uw kind dan alsnog aanmelden met het formulier, maar u kunt uw kind alleen nog aanmelden bij scholen die na het verdelen van de plaatsen nog plek hebben. Hiervoor kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum via 14 030.

Is uw kind geboren vóór 1 oktober 2018?

U kunt uw kind niet via deze site aanmelden. Neem contact op met de basisschool van uw keuze. De school vertelt u hoe u uw kind kunt aanmelden.