Stap 2: aanmelden

Hebt u een basisschool gekozen? Dan bent u toe aan stap 2: uw kind aanmelden. Doe dit in het kwartaal waarin uw kind 3 jaar wordt. Aanmelden kan in het hele kwartaal waarin uw kind 3 jaar wordt.

Aanmelden kan in het hele kwartaal waarin uw kind 3 jaar wordt. Alle kinderen die in dezelfde periode zijn aangemeld, maken evenveel kans om op de school van keuze te komen. Er zijn een aantal voorrangsregels en elk kind krijgt voorrang op de 4 dichtstbijzijnde scholen in de buurt.

Vanaf 1 oktober 2021 vindt u op deze pagina het aanmeldformulier

Belangrijke punten

• U kunt uw kind aanmelden op elke basisschool in Utrecht.
  • Geef meerdere scholen op. De school van uw eerste voorkeur zet u op nummer 1. De school die u daarna kiest op nummer 2 en zo verder. Tip: geef minimaal 3 scholen op. De kans is dan groter dat uw kind op 1 van deze scholen komt.
  • Aanmelden kan in het hele kwartaal waarin uw kind 3 jaar wordt. Het maakt niet uit of u vroeger of later in het kwartaal uw kind aanmeldt.
  • Hebt u het aanmeldformulier ingevuld? U krijgt dan een e-mail van de gemeente Utrecht. Hierin staat dat wij uw aanmelding ontvangen hebben. Controleer de gegevens goed. Wilt u nog iets aanpassen? Tot de laatste dag van het kwartaal kunt u dit zelf online aanpassen.
  • Aanmelden via deze site kan niet als u kiest voor: een school buiten Utrecht, de Vrije School Utrecht, de internationale school of de Happy Kids school. Kiest u voor 1 van deze scholen? Neem dan contact op met de basisschool zelf. De school vertelt u hoe u uw kind kunt aanmelden.
  • Kinderen van buiten Utrecht kunnen zich hier ook aanmelden voor een school in Utrecht.
  • Er zijn een aantal voorrangregels die gelden bij het verdelen van de plaatsen. Kijk goed op welke school uw kind voorrang heeft. Meer over de voorrangregels leest u in stap 3.
Wanneer uw kind aanmelden
Periode waarin uw kind is geborenAanmeldperiode
1 oktober 2018 t/m 31 december 20181 oktober t/m 31 december 2021 (Q4 2021)
1 januari 2019 t/m 31 maart 20191 januari t/m 31 maart 2022 (Q1 2022)
1 april 2019 t/m 30 juni 20191 april t/m 30 juni 2022 (Q2 2022)
1 juli 2019 t/m 30 sept 20191 juli t/m 30 september 2022 (Q3 2022)

Een voorbeeld: uw kind wordt op 2 februari 3 jaar oud. U kunt uw kind dan het hele kwartaal aanmelden. Het kwartaal loopt van 1 januari t/m 31 maart.

Bent u te laat met aanmelden?

U kunt uw kind dan alleen nog aanmelden bij scholen die na het verdelen van de plaatsen nog plek hebben. Hiervoor kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum 14 030.

Altijd aanmelden

Is uw kind geboren na 1 oktober 2018? Meld uw kind dan altijd aan via het aanmeldformulier. Dit formulier is op 1 oktober 2021 beschikbaar. Oók als u uw kind al eerder hebt aangemeld.

Oudere broer of zus? Ook dan aanmelden

Heeft uw kind al een oudere boer of zus op de school van uw keuze? Meld ook dan uw jongere kind aan in het kwartaal dat hij/zij 3 jaar wordt. Alleen dan weet u zeker dat de school plaats heeft voor uw kind.

Is uw kind geboren vóór 1 oktober 2018?

U kunt uw kind niet via deze site aanmelden. Neem dan contact op met de basisschool zelf. De school vertelt u hoe u uw kind kunt aanmelden.

Hebt u uw kind aangemeld?

De gemeente Utrecht stuurt u 2 weken na het sluiten van de aanmeldperiode een e-mail. Hierin staat welke school plek heeft voor uw kind en hoe u zich kunt inschrijven.

Stap 3: verdeling van de plaatsen