Sfeer afbeelding van spelende kinderen

Stap 2: aanmelden

Hebt u een basisschool gekozen? Dan kunt u uw kind aanmelden. Doe dit in het kwartaal waarin uw kind 3 jaar wordt. U kunt uw kind aanmelden op elke basisschool in Utrecht. Geef meerdere scholen op. De kans is dan groter dat uw kind op 1 van deze scholen komt.

Oudere broer of zus? Ook dan aanmelden

Heeft uw kind al een oudere boer of zus op de school van uw keuze? Meld ook dan uw jongere kind aan in het kwartaal dat hij/zij 3 jaar wordt. Alleen dan weet u zeker dat de school plaats heeft voor uw kind.

Belangrijke punten

  • Aanmelden kan in het hele kwartaal waarin uw kind 3 jaar wordt. Het maakt niet uit of u vroeger of later in het kwartaal uw kind aanmeldt.
  • De school van uw 1e voorkeur zet u op nummer 1. De school die u daarna kiest op nummer 2 en zo verder. Tip: geef minimaal 3 scholen op. Verwacht de school van uw 1e voorkeur meer aanmeldingen dan plekken, geef dan minimaal 5 scholen op. Meldt u een broertje of zusje aan? Dan is 1 voorkeur opgeven voldoende.
  • Aanmelden voor de Vrije School Utrecht kan nu ook via deze site voor de kinderen die geboren zijn na 1 oktober 2019. Is uw kind voor deze datum geboren dan loopt de aanmelding via de vrije school zelf. Neemt u dan direct contact op met de school.
  • Aanmelden voor Al Amana Overvecht kan nu ook via deze site voor de kinderen die geboren zijn na 1 juli 2019. Is uw kind voor deze datum geboren dan loopt de aanmelding via Al Amana Overvecht zelf. Neemt u dan direct contact op met de school.
  • Aanmelden via deze site kan niet als u kiest voor: een school buiten Utrecht, de internationale school, de Happy Kids school of de Kathedrale Koorschool. Kiest u voor 1 van deze scholen? Neem dan contact op met de basisschool zelf. De school vertelt u hoe u uw kind kunt aanmelden.
  • Kinderen van buiten Utrecht kunnen zich hier ook aanmelden voor een school in Utrecht.
  • Er zijn een aantal voorrangregels die gelden bij het verdelen van de plaatsen. Kijk goed op welke school uw kind voorrang heeft. Meer over de voorrangregels leest u in stap 3
  • Controleer de gegevens in uw aanmelding goed. Wilt u nog iets aanpassen? Tot de laatste dag van het kwartaal kunt u eenmalig opnieuw een aanmeldformulier invullen. De laatste aanmelding is geldig. De gemeente Utrecht stuurt u 2 weken na het sluiten van de aanmeldperiode een e-mail. Hierin staat welke school plek heeft voor uw kind en hoe u zich kunt inschrijven.

Formulier aanmelden basischool

Aanmelden basisschool

Wanneer uw kind aanmelden?

Geboortedatum van uw kindAanmeldperiode
1 januari 2020 t/m 31 maart 20201 januari t/m 31 maart 2023
1 april 2020 t/m 30 juni 20201 april t/m 30 juni 2023
1 juli 2020 t/m 30 september 20201 juli t/m 30 september 2023
1 oktober 2020 t/m 31 december 20201 oktober t/m 31 december 2023

Een voorbeeld: uw kind wordt op 2 februari 3 jaar oud. U kunt uw kind dan het hele kwartaal aanmelden. Het kwartaal loopt van 1 januari t/m 31 maart.

Bent u te laat met aanmelden?

Is het kwartaal waarin uw kind 3 is geworden voorbij en heeft u uw kind nog niet aangemeld? En is uw kind nog geen 4 jaar? U moet uw kind dan alsnog aanmelden met het formulier, maar u kunt uw kind alleen nog aanmelden bij scholen die na het verdelen van de plaatsen nog plek hebben.

Bekijk de lijst met scholen die nog plek hebben

Hulp en contact

Telefoon

14 030

Maandag t/m vrijdag 8.30 – 17.30 uur